Sarkadi pecsenye
A hússzeleteket megmossuk, leszárítjuk, sózzuk-borsozzuk, kevés forró olajon hirtelen elősütjük. Ezután attól függően járunk el, milyen húst használunk: ha vastagabb, akkor fólia alatt, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, de ha csirkemellfilével dolgozunk, azt néhány perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a tölteléket. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, 2 evőkanálnyi olajon párolni kezdjük. Ha a keletkezett folyadék elpárolgott, meghintjük a liszttel, kevergetve átpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és hagyjuk besűrűsödni. A gombamártáshoz tesszük a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát, a reszelt sajt felét és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk-borsozzuk, de vegyük figyelembe a kolbász és az uborka sótartalmát! A puhára párolt vagy készre sütött hússzeletek tetejére halmozzuk a tölteléket, megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen
rápirul.