Savanykás, borsós májleves kapros krumpligombóccal

Savanykás, borsós májleves kapros krumpligombóccal

Minden adott a kertben, a piacokon, hogy az első igazi, friss zöldségételeket elkészíthessük a konyhánkban. És a bogrács mellől sem kell száműzni ezeket, még akkor sem, ha nem kimondottan macsós, hústól, cubáktól zsúfolt ételek. E rovat szakácsa is arra vetemedett, hogy egy jó kis borsólevest készítsen friss csirkemájjal. Vagy fordítsunk a dolgon, mert így eladhatóbb: májlevest
zöldborsóval.
Elsőként is egy kis olajon a vékonyra karikázott pórét pároltam néhány percig a hasábra vágott répával, majd ráöntöttem a borsót, sóztam, kicsit borsóztam, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát. Felöntöttem bő kétliternyi
vízzel, majd félórányi főzés után – mikor a répa már átpuhult – beleraktam a májat is. Tíz perc főzés után következtek az összetevőkből diónyira gyúrt
krumpligombócok, majd

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink