Forrás: Pásztor Tünde

Savanyú káposztás halpörkölt

Nagyon apró kockákra felvágjuk a szalonnát, és egy lábasban ropogósra sütjük. A zsír felét átrakjuk egy másik lábasba. Az egyikbe beletesszük a savanyú káposztát (ha nagyon savanyú, akkor előtte átmossuk hideg vízben), és időnként megkeverve pároljuk. A másik lábasban pörköltalapot készítünk. A zsírhoz adjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és halvány zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük őrölt pirospaprikával, öntünk rá kicsi vizet, és elkezdjük főzni, közben sózzuk és borsozzuk. Ha elfő a leve, ismét felengedjük egy kis vízzel, és ezt mindaddig folytatjuk, míg a hagyma meg nem puhul, és szép sűrű szaftot nem kapunk. A halfilét nagyobb, három-négy centis kockákra vágjuk, belerakjuk a pörköltalapba, és körülbelül öt percig együtt rotyogtatjuk. Ekkor hozzáadjuk a megpárolt savanyú káposztát, jól átkeverjük. Beleszórjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, de ezekkel már csak pár percig főzzük. Nokedlit adunk mellé.

Velős toros pörkölt

kaloria 350 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.