Velős toros pörkölt

  1. Meghámozzuk a vöröshagymát, finomra vágjuk, üvegesre dinszteljük két-három evőkanál zsíron. Hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot, összerotyogtatjuk. A nyelvet megtisztítjuk, lehártyázzuk, levágjuk a felesleges részeket. A szívről szintén levágjuk a felső zsírosabb részeket, elfelezzük, jól átmossuk. Utána mindkettőt kockára vagy csíkokra vágjuk, rádobjuk a hagymás alapra, és elkezdjük együtt párolni. Közben fűszerezzük őrölt pirospaprikával, majoránnával, babérlevéllel, köménnyel, sóval, borssal. Lefedve főzzük körülbelül egy órát, néha megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  2. A vesét elfelezzük, minden fehér részt kivágunk belőle, majd nagyon alaposan átmossuk. A velőről lehúzzuk a hártyát, és kisebb darabokra tépjük. A májat is felkockázzuk. A főzés kezdete után egy órával hozzárakjuk a pörkölthöz az előkészített, feldarabolt vesét is. Újabb óra után megy hozzá a máj és a velő, ezekkel együtt már csak 5-10 percig rotyogtatjuk.

MEGJELENT A VIDÉK ÍZE JANUÁRI LAPSZÁMA! KERESSE AZ ÚJSÁGOSOKNÁL!

Vidék íze 2020/január

Ropogós, kötözött malacpecsenye

Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével

kaloria 340 CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.