Velős toros pörkölt

Meghámozzuk a vöröshagymát, finomra vágjuk, üvegesre dinszteljük két-három evőkanál zsíron. Hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot, összerotyogtatjuk.

A nyelvet megtisztítjuk, lehártyázzuk, levágjuk a felesleges részeket. A szívről szintén levágjuk a felső zsírosabb részeket, elfelezzük, jól átmossuk. Utána mindkettőt kockára vagy csíkokra vágjuk, rádobjuk a hagymás alapra, és elkezdjük együtt párolni.

Közben fűszerezzük őrölt pirospaprikával, majoránnával, babérlevéllel, köménnyel, sóval, borssal. Lefedve főzzük körülbelül egy órát, néha megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk az elfőtt folyadékot.

A vesét elfelezzük, minden fehér részt kivágunk belőle, majd nagyon alaposan átmossuk. A velőről lehúzzuk a hártyát, és kisebb darabokra tépjük. A májat is felkockázzuk.

A főzés kezdete után egy órával hozzárakjuk a pörkölthöz az előkészített, feldarabolt vesét is. Újabb óra után megy hozzá a máj és a velő, ezekkel együtt már csak 5-10 percig rotyogtatjuk.

Ropogós, kötözött malacpecsenye

Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével

kaloria 340 CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.