Savanyú káposztás tepsis disznóhús héjában sült burgonyával, fokhagymás tejföllel

Nagyobb darabokra vágjuk a húst. Sózzuk és borsozzuk, meghintjük az összevágott vagy elmorzsolt csomborral. Vastagon kizsírozunk egy közepes tepsit. Elosztjuk benne a befűszerezett húsdarabokat. A vöröshagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a hús közé dugdossuk. A fokhagymák külső, piszkos héját lehúzzuk, keresztben elfelezzük, és így tesszük a tepsibe. Öntünk alá 2-3 deci vizet, lefedjük a tepsit, és 180 fokos sütőben másfél órán át sütjük.

Kivesszük a sütőből, kiszedjük a tepsiből a sült fokhagymát. A káposztát a közökbe rakjuk, és visszatoljuk a tepsit a forró sütőbe, immár fedő nélkül. Még körülbelül fél órán át sütjük, közben a káposzta megpárolódik a hús alatt, a pecsenye pedig megpirul.

A burgonyákat nagyon alaposan lesúroljuk, egyesével olvasztott zsírral megkent alufóliába csomagoljuk, és a sütési idő vége előtt egy órával berakjuk a tepsi mellé a sütő rácsára. A héjastul megsült fokhagymát kinyomjuk, összekeverjük a tejföllel, sóval és borssal ízesítjük. A megsült krumplit kicsomagoljuk, felül keresztben bevágjuk, és kanalazunk bele a fokhagymás tejfölből, ez lesz a káposztás pecsenye körete.

Tepsis sertésszűz magyarosan

kaloria 590 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink