Forrás: Pásztor Tünde

Savanyú káposztával töltött rokfortos derelye

Savanyú káposztával töltött rokfortos derelye

Felcsíkozzuk a szalonnát, kipirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt
hagymát és a savanyú káposztát (melyet előzőleg kicsit
átmoshatunk, ha túl savanyúnak találnánk). Sózzuk-borsozzuk, és puhulásig pároljuk. Közben tésztát gyúrunk
a két egész tojásból és annyi lisztből, amennyit felvesz.
Vékonyra kinyújtjuk. Egyik felére kis kupacokban rárakjuk
a kihűlt tölteléket, mindegyik tetejére morzsolunk egy
pici sajtot. Ráhajtjuk a tészta másik felét, a közöket az
ujjunkkal összenyomkodjuk. Derelye- vagy pizzavágóval
feldaraboljuk, és sós, lobogva forró vízben pár perc alatt
kifőzzük. Olvasztott vajra vagy szalonnazsírra szedjük, összeforgatjuk vele, azonnal tálaljuk. Szórhatunk rá egy kis összevágott hagymát is.

kaloria 420 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink