Savanyú zöldbableves buggyantott tojással
Felaprítjuk a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megforgatjuk benne az őrölt pirospaprikát. Rádobjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, pici vizet engedünk rá, és félig megfőzzük. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott újkrumplit, a babért, az egészben hagyott zellert, öntünk rá körülbelül egy liter vizet, sózzuk, és addig főzzük, míg az összes alkotórész meg nem puhul. Kis vízzel elkeverjük a lisztet, hozzákeverjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest. Egy kis fazékban félliternyi sós vizet forralunk egy evőkanál tárkonyecettel. Egyesével beleütjük a tojásokat, és 3-3 percig főzzük kis lángon. Tálaláskor minden leves tetejére csúsztatunk egy-egyet.