Forrás: Petrovics György

Savanyúkáposzta-felfújt

Savanyúkáposzta-felfújt

A megmosott burgonyát héjastól sós vízben kb. 20 percig főzöm. Ezalatt a hagymát megtisztítom, apró kockára vágom. A paprikát megmosom és kettévágom, a magját kiveszem, kockákra darabolom, a megtisztított póréhagymát pedig felkarikázom. Az időközben megfőzött burgonyáról leöntöm a vizet, megtisztítom a héjától, majd azt is karikákra vágom.
Az olajat egy megfelelő nagyságú edényben felhevítem,
és a hagymát üvegesre dinsztelem benne. Később hozzáadom a savanyú káposztát, 1 dl vizet öntök alá meg a fehérborecetet, sózom, borsozom, cukrozom, és a köménnyel fűszerezem. Ezután hozzáadom a pórét, a paprikát, a burgonyát, és mindezeket kb. 10 percig együtt párolom. A beízesített, paprikával, burgonyával és póréval gazdagított savanyú káposztát egy hőálló edénybe szedem, ráöntöm a tejfölben elkevert tojást, majd a reszelt sajttal megszórom. Előmelegített, 200 fokos villanysütőbe teszem (gázsütő 6-os fokozat), és kb. 30 perc alatt készre sütöm.

kaloria 340 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.