A zsíron megpirítjuk az összevágott vöröshagymát. Rádobjuk a kockára vágott bacont is, megpirítjuk. Hozzákeverünk egy-két evőkanál őrölt pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, belerakjuk a hagymás-paprikás alapba. Felöntjük annyi vízzel, hogy körülbelül a krumpli kétharmadáig érjen. Kevergetve pároljuk. Közben kifőzzük a tésztát.
Ha már kész a krumpli, összeforgatjuk a tésztával. Hagyjuk állni legalább egy negyedórát. Utána egy jó nagy serpenyőbe simítjuk (nem kell alá külön zsiradék), és 5-10 percig piruljon (ha fakanállal kicsit felemeljük a szélét, akkor látjuk, megpirult-e már az alja).
Egy fedő segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.