Serpenyős grillcsirke gombás burgonyával
A csirkét félbevágjuk a mellcsontjánál. Kiterítjük, és kivágjuk a gerincrészt. Megsózzuk, majd sok zsemlemorzsában megforgatjuk. Egy akkora serpenyőbe, amelyben egymás mellett elfér a két lapos fél csirke, 1-1,5 cm magasan olajat öntünk. Megforrósítjuk, és belehelyezzük a húsdarabokat. Egy akkora fazekat, aminek az alja kicsit kisebb, mint a serpenyő, teleengedünk vízzel, és rátesszük a sülő csirkékre (ez a súly fogja lenyomni a pirítás közben). Takaréklángon 40-50 percig így sütjük, félidőben megfordítjuk. Közben meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a gombát, és mindkettőt apró kockákra vágjuk. A csirke kisült zsírjában közepes lángon elkezdjük pirítani a krumplit. Amikor már majdnem puha, megsózzuk, majd beletesszük a gombát is. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.