Sertésborda pikáns gombás mártással és sült burgonyával

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – SÜTÉS: 1 óra – Meghámozzuk a hagymát, felkarikázzuk, és a felforrósított olajon megpároljuk. Kivesszük a serpenyőből. A helyére öntjük a megtisztított, feldarabolt gombát, és aranybarnára pirítjuk. Végül sózzuk és borsozzuk. A paprikát botmixerrel pürésítjük (adhatunk hozzá a levéből is). Összekeverjük a ketchuppal és 2,5 dl vízzel, hozzáöntjük a gombához. Belekeverjük a hagymát és az oregánót, és kevergetve rövid ideig együtt főzzük. Megkóstoljuk, sóval, borssal, pár csepp Tabasco szósszal ízesítjük.

A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Kizsírozunk egy tűzálló tálat, beleszórjuk a krumplit, ráfektetjük a sózott borsozott bordát, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg az összes alapanyag meg nem pirul. Kivesszük, ráöntjük a mártást, és még vagy tíz percig együtt sütjük.

kaloria 540 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink