Forrás: Pásztor Tünde

Sertéscsülök csípos fejtett babbal és padlizsánszósszal

Sertéscsülök csípos fejtett babbal és padlizsánszósszal

A csülköt a babérlevéllel, sóval és egy vöröshagymával felteszszük főni. Amikor félig kész, áttesszük egy kizsírozott tepsibe, betoljuk a 160 fokos sütőbe, és ott puhítjuk tovább. Addig sütjük, míg ropogós nem lesz. Megfőzzük a fejtett babot a hús főzőlevében (jó háromnegyed órára lesz s zükség). Ha már puha, leszűrjük. Egy serpenyőben zsiradékot forrósítunk, rádobjuk a nagyobb darabokra vágott két vöröshagymát meg a lila hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rátesszük a babot, a nagyobb hasábokra vágott zellerszárat meg a felkarikázott eros paprikát, s pár perc alatt összesütjük. Meghámozzuk a padlizsánt, kisebb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ha kész, sózzuk (fokhagymát nem teszünk hozzá), és
botmixerrel pürésítjük. A ropogós csülköt a színes, zöldséges, csípős babbal és ezzel a padlizsánkrémmel tálaljuk. Nagyobb étkűeknek adjunk mellé friss kenyeret is.

kaloria 770 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink