Forrás: Jakabffy László

Sertésérmék tejszínes vargányagomba-mártásban

Sertésérmék

A gombát megtisztítjuk, alaposan lemossuk, majd darabokra vágjuk. (A szárított gombát 15-20 percre langyos vízbe áztatjuk.) Beletesszük a húslevesbe, és sóval, borssal ízesítve megpároljuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a tejszínt, egyet még forralunk rajta, majd a mártást botmixerrel simára keverjük. Lehúzzuk a tűzről, és egy darabka vajat dobunk a tetejére.
A sertésszüzet lehártyázzuk és ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Finoman megsózzuk, és a serpenyőben
felforrósított maradék vajban 1-2 perc alatt a szeletek mindkét oldalát megsütjük. Köretnek grízes tésztát és mandulás brokkolit kínálhatunk hozzá.

Grízes tészta

25 dkg széles metéltet lobogó, sós vízben kifőzünk. 8 dkg búzadarát 3 evőkanál olajon világosbarnára pirítunk. Néhány kanál vízzel meglocsoljuk, hogy kicsit megduzzadjon, végül a jól lecsurgatott tésztát hozzákeverjük, és az egészet átforrósítjuk.

Mandulás brokkoli

50 dkg brokkolit rózsáira szedünk, majd egy kevés vízben sóval, egy gerezd zúzott fokhagymával és őrölt fehér borssal ízesítve megpároljuk. Leszűrjük, vigyázva, hogy a brokkolirózsák ne törjenek össze, és összekeverjük 2-3 evőkanál olívaolajjal. 5 dkg vágott mandulát szárazon
megpirítunk, és tálalás előtt megszórjuk vele a brokkolit.

kaloria 340 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Jakabffy László

Ajánlataink