A SERTÉSSÜLT BURGONYAPÜRÉVEL
Felszeleteljük a húst, és óvatosan kiveregetjük, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Felforrósított zsiradékon pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük. Már tehetjük is a tányérra egy-egy vastag szelet sajt és egy-egy adag burgonyapüré társaságában. Friss zöldségeket rakunk mellé.
A PAPRIKÁS, HÁZI GOMOLYASAJT
ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc – NYOMTATÁS: fél nap – 1 adag: 60 kcal – A köret elkészítésének nehézségi foka 1-es – Felforraljuk a tejet. Levesszük a tűzhelyről, és kanalanként hozzákeverjük az ecetet, amely összerántja majd a tejet. Sűrű szűrőn átöntjük. A friss sajthoz még forrón hozzákeverjük a sót és az apróra vágott paprikát. Ritka szövésű ruhába tesszük, és felakasztjuk, vagy lenyomtatjuk egy alkalmas formában. Fél nap után kicsomagoljuk, utána hűtőben tároljuk. Nem áll el sokáig.