Sertéskaraj tavaszi zöldségekkel, tejszínes, zöld borsos mártással
A szokásos módon megpároljuk a rizst. Két evőkanál olajat összekeverünk a zúzott fokhagymával, a borral
és őrölt fekete borssal, s a keverékkel bekenjük a felszeletelt karajt. A maradék olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. Öntünk rá bő egy deci vizet, és ebben pároljuk tovább a karajt. Megtisztítjuk a sárgarépát, majd fél deci alaplében roppanósra pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt újhagymát, összeforrósítjuk, és le is vesszük a tűzről. Sózzuk-borsozzuk. Kiveszszük az elkészült húst a serpenyőből. A pecsenyeszafthoz öntjük a maradék
alaplevet meg a tejszínt, hozzáadjuk a zöld borsot, ízlés szerint sózzuk, kis lángon forralva besűrítjük. A finomra vágott petrezselyem zöldjét hozzákeverjük a rizshez. Tányérokra rendezzük: alulra kerül a rizs, majd annak a tetejére a húsdarabok, a párolt zöldség, végül pedig meglocsoljuk a mártással.