Sertésrilette karamellizált lilahagyma-lekvárral

Bedörzsöljük sóval és borssal a lapockát. Beletesszük egy tepsibe a zsírral együtt, öntünk alá egy kevés vizet. Mellétesszük a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát. 120 fokos sütőbe toljuk két órára.

Kivesszük, apróra vágjuk a hagymával együtt. Alaposan összekeverjük a sült hús szaftjával és az összevágott snidlinggel.

Kis üvegekbe töltjük, és a tetejüke öntjük a maradék zsírt. Hideg helyen kidermesztjük.

A hagymalekvárhoz egy serpenyőbe tesszük a vajat, beleszórjuk a cukrot, és világosra karamellizáljuk. Közben meghámozzuk a lila hagymát, vékonyan felszeleteljük. Rászórjuk a karamellre, és tíz percig főzzük, közben sózzuk és borsozzuk, hozzákeverjük a balzsamecetet és az evőkanálnyi áfonyalekvárt. Hagyjuk teljesen kihűlni tálalás előtt.

A tökéletes tépett hús, vagyis a pulled pork titka

kaloria - CAL
ido 155 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

A rilette-hez:

60 dkg sertéslapocka

4 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

fél csokor snidling

4 evőkanál zsír

bors

A hagymalekvárhoz:

4 lila hagyma

2 evőkanál vaj

4 evőkanál barna cukor

2 evőkanál balzsamecet

1 evőkanál áfonyalekvár

bors

Ajánlataink