Bedörzsöljük sóval és borssal a lapockát. Beletesszük egy tepsibe a zsírral együtt, öntünk alá egy kevés vizet. Mellétesszük a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát. 120 fokos sütőbe toljuk két órára.
Kivesszük, apróra vágjuk a hagymával együtt. Alaposan összekeverjük a sült hús szaftjával és az összevágott snidlinggel.
Kis üvegekbe töltjük, és a tetejüke öntjük a maradék zsírt. Hideg helyen kidermesztjük.
A hagymalekvárhoz egy serpenyőbe tesszük a vajat, beleszórjuk a cukrot, és világosra karamellizáljuk. Közben meghámozzuk a lila hagymát, vékonyan felszeleteljük. Rászórjuk a karamellre, és tíz percig főzzük, közben sózzuk és borsozzuk, hozzákeverjük a balzsamecetet és az evőkanálnyi áfonyalekvárt. Hagyjuk teljesen kihűlni tálalás előtt.