Sertésszűz szilvás lila káposztával

  1. Lehártyázzuk a szüzet, és vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, felcikkezzük. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon félkeményre pároljuk.
  2. Hozzátesszük a felvágott szüzet, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi őrölt szegfűborssal. Elkezdjük párolni.
  3. Körülbelül tíz perc múlva, amikor a hús már puhul, hozzáadjuk a kimagozott, elnegyedelt szilvát is, és együtt sütjük tovább.
  4. Végül beleforgatjuk a vékony, hosszú szálakra vágott lila káposztát, valamint a felaprított zsályát is. Addig sütjük, hogy a káposzta még roppanós maradjon.

Krumplis tészta

kaloria 310 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

60 dkg sertésszűz

25 dkg szilva

kb. 20 dkg lila káposzta

3 közepes vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kis csokor friss vagy 1 teáskanál szárított zsálya

szegfűbors

bors

Ajánlataink