Sertésszűz fűszeres diómártással és párolt sárgarépával
A húst sóval, borssal és a kakukkfű levelekkel bedörzsöljük, majd betekerjük a szalonnával. Felforrósított olajon megpirítjuk, azután a 220 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A húst alufóliában a kikapcsolt sütőben pihentetjük. A zsályát leöblítjük, a leveleit csíkokra vágjuk. A vajat a cukorral megolvasztjuk, és 2 percig pirítjuk benne a durvára aprított diót, a zsályát meg a gorombára
vágott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, és sűrűre főzzük. Sóval és borssal ízesítjük. A sárgarépát megtisztítjuk, a zöldjéből hagyunk rajta egy kicsit. Forró
vajon, sóval és petrezselyemmel ízesítve, kevés víz hozzáadásával roppanósra pároljuk. A húst kivesszük a fóliából, a keletkezett pecsenyelét a mártásba keverjük. Újból megízesítjük, és együtt tálaljuk. Hercegnőburgonya illik mellé.