Sertésszűz mákos, lila hagymás sütőtökkörettel
Megmossuk, leszárítjuk a sertéshúst. Sóval és zöld borssal bedörzsöljük. Kevés zsiradékon minden oldalról körbepirítjuk. Áttesszük egy kisebb sütőedénybe, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Közben meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk a sütőtököt. A lila hagymát is megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Teszünk még egy kis zsiradékot abba a serpenyőbe, amelyben a szüzet elősütöttük, beledobjuk
a tököt, és egy kis sóval együtt puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzátesszük a felvágott lila hagymát is. Belekeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Mielőtt levennénk a tűzről, még rászórjuk a pár kanálnyi
egész mákot is, jól összeforrósítjuk. A felszeletelt húst ezzel az izgalmas, téli körettel tálaljuk.