Sertésszűz steakburgonyával, zöldségekkel

Sertésszűz steakburgonyával, zöldségekkel

Egyesével lesikáljuk a héjas burgonyát, cikkekre vágjuk. Egy tálban rászórjuk az ízlés szerint kiválasztott fűszereket (só, bors, zúzott fokhagyma, csili, római kömény stb.), meglocsoljuk kevés olvasztott libazsírral, és jól összeforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és forró sütőben 50 perc alatt szép pirosra sütjük. A megmosott, lehártyázott szüzeket feldaraboljuk. Sózzuk-borsozzuk, majd egy-egy darabka spárgával megformázzuk mindegyiket. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, és elősütjük a húsdarabok mindegyik oldalát. Utána vagy teszünk rá egy fedőt, és kis lángon sütjük még 8-10 percig, vagy a 180 fokos sütőbe tesszük 15-20 percre. A friss zöldségeket megtisztítjuk, szükség szerint daraboljuk, összekeverjük a pároltakkal, pici olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük. A kaliforniai paprikákat keresztben kettévágjuk. Csutkájukat kiszedjük, beléjük töltjük a bekevert salátát. Ezt tálaljuk a szűz és a ropogósra sült burgonyacikkek mellé.

kaloria 620 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.