Sertésszűzérmék almás calvadosmártásban
A szűzpecsenyét nem túl vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk, megkenjük a csípős mustárral. Egy serpenyőben felmelegítünk 2 evőkanálnyi
vajat, majd a húst a forró zsiradékba rakjuk. Mindkét oldalát összesen körülbelül 8 perc alatt megsütjük, közben közepes lángra kapcsoljuk a tüzet.
Megmossuk az almát és félbe vágjuk, kimetsszük a magházát, és 1 cm-es cikkekre felszeleteljük. A mártáshoz habzásig hevítjük a maradék vajat egy serpenyőben.
(Vigyázzunk, nagyon könnyen megég!) Először beletesszük a száráról lecsipkedett kakukkfüvet, azután a barna cukrot, és végül az almát. Körülbelül 5 perc alatt az egészet aranybarnára sütjük.
Ráöntjük a Calvadost, a magos mustárt meg a tejszínt, és kevergetve kissé besűrítjük. Ízesítjük kevés sóval, borssal. A szűzérméket az almás-boros mártással együtt tányérokra osztjuk, és kakukkfűvel díszítjük.