Forrás: Pásztor Tünde

Sertésszűzrolád rizses-mazsolás-szőlős töltelékkel

Éles késsel nagyon nagy, vékony lapra kinyitjuk a szüzet. Kiveregetjük és besózzuk. Összekeverjük a darált húst a főtt rizzsel, a mazsolával, a vörös áfonyával, az összevágott korianderrel és petrezselyemmel (a petrezselyem felét félrerakjuk), belegyúrjuk a tojást. Vékonyan megkenjük vele a húst. Egyenletesen rászórjuk a szőlőszemeket, kicsit belenyomkodjuk a töltelékbe. Felcsavarjuk, mint a bejglit.

Két réteg erős alufóliát vastagon kivajazunk, szorosan belecsavarjuk a feltekert húst, a végét szaloncukorszerűen jól megcsavarjuk. Belerakjuk egy kicsi tepsibe, kevés vizet öntünk alá (hogy a kifolyó zsír vagy vaj ne égjen rá a tepsire), és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hagyjuk kicsit pihenni. Végül kicsomagoljuk, és megforgatjuk a félretett, összevágott petrezselyem zöldjében. Sült krumplit és kis zsiradékban megfuttatott szőlőt adunk mellé köretként.

kaloria 360 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink