Sóban sült csirke friss zöld fűszerekkel, pirított petrezselymes burgonyával
Összevágjuk a petrezselyem zöldjét és a kakukkfüvet,
majd összekeverjük az olajjal, a borssal, a citrom kifacsart
levével, és kívül-belül alaposan bekenjük vele a csirkét.
Összekeverjük a burokhoz a sót a tojásfehérjével. Egy kizsírozott vagy kiolajozott sütőtál aljába rakjuk a harmadát, ráültetjük a csirkét, bevonjuk a maradék sós masszával. 180 fokos sütőben 2 órát sütjük. Kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni. Egy kalapáccsal valahol betörjük a keményre sült burkot, utána már kézzel le tudjuk szedni. Héjastul félig megfőzzük a krumplit. Ha kihűlt, meghámozzuk, felkarikázzuk, és egy serpenyőben kevés felforrósított zsiradékon pirosra sütjük. Megszórjuk a felvágott petrezselyem zöldjével, sózzuk. Friss salátát is adunk mellé.