Két tálat készítünk elő. Az egyik tálban a száraz hozzávalókat keverjük össze: a kétféle lisztet, a zabpelyhet, a darált diót. Ide jönnek a magok is (chia, napraforgó, mandula, dió), a fűszerek és az állománylazítók is (vaníliás cukor, fahéj, só, szódabikarbóna, sütőpor). A másik tálba öntjük a joghurtot, a mézet, az olívaolajat, és ebbe tesszük a reszelt almát is. Mind a két tál tartalmát külön-külön alaposan összekeverjük, majd fakanállal eldolgozzuk egymással.
Egy nagy vagy két kicsi hosszúkás sütőformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát úgy, hogy körülbelül a forma háromnegyedéig érjen. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, sütőrácsra fordítjuk és teljesen kihűtjük.
Végül jó sűrű citrommázat keverünk a citromléből és a porcukorból, ráöntjük a hideg süti tetejére, és megszórjuk durvára tört diófélével. Vastag szeletekre vágva kínáljuk.