Sokmagos hajdinapogácsa meleg zöldbabsalátával

Sokmagos hajdinapogácsa

Kávédarálóval vagy aprítógéppel durvára őrüljük a hajdina felét. A másik felét sós vízben félpuhára főzzük. Egy tálban összekeverjük a kétféle hajdinát a felaprított majoránnával, a magok kétharmadával és a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk. Lapos pogácsákat formázunk belőle. Legegyszerűbb egy 56 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével: egy deszkára tesszük a pogácsaszaggatót, szórunk az aljába egy kis magot, rakunk rá a hajdinás masszából, és kicsit lenyomkodjuk. Falapáttal átemeljük
egy kevés zsiradékkal felforrósított serpenyőbe, és mindkét oldalát megsütjük.

Meleg zöldbabsaláta

Megtisztítjuk a zsenge babot, a sárgarépát juliennere vágjuk. Forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben
blansírozzuk az előkészített zöldségeket. Kevés olívaolajon
megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a leszűrt, lecsöpögtetett zöldségeket, átforgatjuk. Ízesítjük némi ecettel, sóval, kevés összevágott petrezselyem zöldjével. Még melegen tálaljuk a sokmagos pogácsákkal.

kaloria 120 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink