Sokmagvas palacsinta fahéjöntettel megbolondítva
A tésztához egy tálban csomómentesre keverem a lisztet a tojások sárgájával, a tejjel, a cukorral meg egy csipet sóval. Ezután belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Beleszórom a mandulát, a mogyorót
és a szezámmagot, majd annyi szódavizet adok hozzá, hogy nem túl híg, de nem is sűrű palacsintatésztát
kapjak. A palacsintasütőt kiolajozom, és a magos tésztából a szokásos módon palacsintákat sütök. Veszek egy palacsintát, vékonyan megkenem a karamellel, majd ráteszem a következő palacsintát, és arra párolt almát
kenek. Addig rétegezem, amíg tart a palacsinta. A palacsintatortát a fahéjas mártással nyakon öntve tálalom.
Töltelék
Sütögetés közben egy edényben 10 dkg cukrot karamellizálok, majd beleöntöm a tejet és felforralom. A keményítőt kikeverem 2 evőkanál vízzel, és besűrítem
vele a karamellmártást. Az almát meghámozom, megreszelem, és a felolvasztott vajon megpárolom.
Hozzáadom a cukrot meg az őrölt fahéjat, majd összekeverem a citrom levével és reszelt héjával.
Öntet
Az öntethez felolvasztom a vajat, elkeverem a liszttel, és
felengedem a tejszínnel. Fahéjjal és porcukorral ízesítem, s 4-5 perc alatt besűrítem.