Sokmagvas palacsinta fahéjöntettel megbolondítva

Sokmagvas palacsinta fahéjöntettel megbolondítva

A tésztához egy tálban csomómentesre keverem a lisztet a tojások sárgájával, a tejjel, a cukorral meg egy csipet sóval. Ezután belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Beleszórom a mandulát, a mogyorót
és a szezámmagot, majd annyi szódavizet adok hozzá, hogy nem túl híg, de nem is sűrű palacsintatésztát
kapjak. A palacsintasütőt kiolajozom, és a magos tésztából a szokásos módon palacsintákat sütök. Veszek egy palacsintát, vékonyan megkenem a karamellel, majd ráteszem a következő palacsintát, és arra párolt almát
kenek. Addig rétegezem, amíg tart a palacsinta. A palacsintatortát a fahéjas mártással nyakon öntve tálalom.

Töltelék

Sütögetés közben egy edényben 10 dkg cukrot karamellizálok, majd beleöntöm a tejet és felforralom. A keményítőt kikeverem 2 evőkanál vízzel, és besűrítem
vele a karamellmártást. Az almát meghámozom, megreszelem, és a felolvasztott vajon megpárolom.
Hozzáadom a cukrot meg az őrölt fahéjat, majd összekeverem a citrom levével és reszelt héjával.

Öntet

Az öntethez felolvasztom a vajat, elkeverem a liszttel, és
felengedem a tejszínnel. Fahéjjal és porcukorral ízesítem, s 4-5 perc alatt besűrítem.

kaloria 420 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.