Sólet kuglival
A babot előző este beáztatjuk. A libacombot félórára langyos vízbe áztatjuk, nehogy túlságosan sós legyen.
A vöröshagymát felkockázzuk, kis olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és
paprikát, a finomra aprított fokhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A libacombot felkockázva
belerakjuk, hozzáadjuk a babot és a megmosott árpagyöngyöt. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd
felforraljuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön 3-4 órát főzzük.
Kugli
A kuglihoz a beáztatott zsemléket összekeverjük a liszttel és a libazsírral. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Az egészet alufóliába tesszük, és henger alakúra föltekerjük. A kuglit beletesszük a sóletbe, és lefedve, 160 fokos sütőben készre sütjük. (Az eredeti változatot libanyakbőrbe töltik, és ugyancsak a sóletben főzik meg.)