Fehér Tamás (Almásfüzitő) nemcsak leírást küldött, hanem fényképet is mellékelt kedvenc főzelékéről. Gyors, olcsó étel, és igazán kellemes ízkombinációt ad a zöldbab, a burgonya, a fokhagyma, a babérlevél négyese.
Meghámozzuk, kockákra vágjuk a burgonyát. A zöldbabot is megtisztítjuk, feldaraboljuk. A kétféle zöldséget puhára főzzük kevés sós vízben a babérlevéllel együtt. (Használhatunk természetesen konzervbabot is: ezt csak akkor öntsük hozzá a burgonyához, amikor az már majdnem megpuhult.)
Rántást készítünk, azaz a felforrósított olajon halványra pirítjuk a lisztet, hideg vízzel felengedjük, majd hozzákeverjük a zöldségekhez. A tejet is ráöntjük, összefőzzük. A végén belekeverjük a tejfölt is. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. Jól illik hozzá feltétként a sült virsli.
Fokhagymás sárgaborsó-főzelék fekete rizzsel és grillezett sajttal