Sonkába bújt spárgasípok zöldspárga-mártásban
A fehér spárgát megtisztítjuk, majd sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben forrástól számítva fél percig pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, és a levében hagyjuk kihűlni. A spárgasípokat lecsöpögtetjük, azután beletekerjük a sonkaszeletekbe. Tűzálló tálba fektetjük, rámorzsolunk 5 dkg vajat, majd alufóliával letakarva, előmelegített sütőben
kb. 10 percig sütjük. A maradék vajon kicsit megpirítjuk a
megtisztított és darabokra vágott zölds párgát. Megsózzuk,
megszórjuk liszttel, felöntjük a tejszínnel, és adunk
hozzá egy keveset a fehér spárga főzőlevéből is. Lassú
tűzön mártás sűrűségűre főzzük, végül botmixerrel krémesre keverjük. A sonkában párolt fehér spárgát a zöld
spárgából készült mártással nyakon öntve kínáljuk.