Sonkacsoda tokajival

Sonkacsoda tokajival

Darálóban vagy aprítógépben őröljük meg a borsot és a koriandert. Ananászlével hígítsuk kenhető állagúra a lekvárt, és adjuk hozzá a darált fűszereket. Egy kis lábasban 2 evőkanálnyi vízzel hevítsük fel. Ne legyen túl híg, mert akkor nem lesz bevonóképes, és forralhatjuk percekig, hogy besűrűsödjön. Állítsuk a sütőt 160 Celsius-fokra alsó sütés módban. Tegyük egy tepsibe a sonkát, és öntsük rá a mázat. Kanál segítségével fedjük be alaposan a hús felületét. Tegyünk a sonkára ananászkarikákat, és szúrjuk át a gyümölcsöt fogvájóval – így rögzítjük, nehogy leessen, ha már megpuhult. A karikák közepére egész vagy félbe vágott koktélparadicsomokat tegyünk. Nyugodtan
pakoljuk tele, így sülés közben még több íz kerül a sonkára. Ne sózzuk, mert sülés közben elég sok só kijöhet a sonkából. A bor felét öntsük a sonka alá,
fedjük le fóliával. Itt jön a válaszút. Ha gyorsan készült és könnyed, de ízekben kevésbé gazdag sonkát akarunk, akkor 60 percre van a siker: 40 perc fólia alatti és 20 perc közvetlen sütés. Ha a séf címre pályázunk, akkor 3 órán át fólia alatt pároljuk a sonkát, mielőtt 30 perc alatt készre sütnénk. Tálalás előtt
gőz alatt pároljuk meg a brokkoli- és a karfiolrózsákat. Ha nincs gőzölő edényünk, akkor forrásban lévő víz felett tegyük szűrőbe a zöldséget, és fedjük le fedővel. Amint elkezd színt engedni, szedjük ki az edényből. Így ropogós és vitaminokkal teli marad.

kaloria 330 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink