Sonkás-füstölt sajtos bukta

Először a kelt tésztát készítjük el. Nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (egy egész tojás, 5 dkg puha vaj, egy csipet só, egy csomag szárított élesztő, 2,75 dl langyos tej). Kézzel vagy kézi robotgéppel szépen kidagasztjuk, akkor jó, ha már elválik az edény falától, és megszűnik a tészta darabossága. Cipót formázunk belőle, beletesszük egy kiolajozott tálba, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni egy órát.

Amíg kel a tészta, összeállítjuk a tölteléket. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a sajtkrémet, alaposan összekeverjük.

Ha letelt az egy óra, akkor enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, fél centi vastagra kinyújtjuk. Nagyobb négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk egy-egy adag tölteléket. Buktává tekerjük. Egy közepes tepsit kikenünk zsírral, belerakosgatjuk a buktákat. Letakarjuk, és még fél órát kelesztjük. Végül 180 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt megsütjük.

Káposztás hajtóka

kaloria - CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink