Bő sós vízben kifőzzük a tésztát.
Közben az olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, az áttört fokhagymát, a szintén felkockázott csemegeuborkát meg a felkarikázott újhagymát. Kissé átpirítjuk.
Levesszük a tűzhelyről, belevegyítjük az evőkanálnyi ecetes tormát, beleforgatjuk a felkarikázott főtt tojást. Végül mindezt összedolgozzuk a tejföllel és a lereszelt füstölt sajt felével.
A kifőtt tésztát ebbe a gazdag mártásba szedjük, jó alaposan összeforgatjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Kizsírozunk egy tepsit, beleöntjük a mártásos tésztát. A tetejére szórjuk egyenletesen a maradék reszelt sajtot. 190 fokos sütőben bő negyedóra alatt átsütjük.