Sonkás rizsgolyók cheddar sajtos mártással

A szokásos módon megfőzzük a rizst. Ha kicsit hűlt, hozzákeverjük az egész tojást, az egy-egy evőkanálnyi lisztet és zsemlemorzsát. Beleforgatjuk a kis kockákra vágott sonkát, a felaprított petrezselyem zöldjét, és hagyjuk, hogy a rizs felszívja a folyadékot. Körülbelül fél óra múlva dió nagyságú gombócokat formázunk belőle.

Bő zsiradékot forrósítunk egy nagy serpenyőben, és 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük a gombóckákat. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.

A mártáshoz megpirítjuk a vajon a lisztet. Belerakjuk a pici kockákra vágott kaliforniai paprikát, felöntjük a tejszín és a víz keverékével. Beledobjuk a lereszelt fokhagymát, és elkezdjük forralni. Ha már besűrűsödött, akkor tesszük bele a lereszelt sajtot. Összefőzzük. Végül botmixerrel simára turmixoljuk. Megkóstoljuk, és a szükséges mértékben sózzuk és borsozzuk.

Ceglédi rizses káposzta

 

 

kaloria 490 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink