Sonkás rózsakalács

Egy deci cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A robotgép táljában összekeverjük a lisztet a sóval, a közepébe mélyedést vájunk, ide öntjük a felhabosodott élesztőt, a maradék langyos tejet és a két tojást. Addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A főtt sonkát és tojást, valamint a póréhagymát nagyon apró kockákra vágjuk, összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1,5 centi vastag téglalappá nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, elosztjuk rajta a tölteléket, felcsavarjuk. Belisztezett késsel kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Egy 24 cm átmérőjű kerek formát kikenünk olvasztott vajjal. A csigákat körben lekenjük vajjal, és belerakosgatjuk az előkészített formába. Letakarjuk, és még 30 percig hagyjuk kelni. Ha megkelt, a tetejét is lekenjük olvasztott vajjal.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Összekeverjük a tejfölt a fokhagymával, némi sóval, borssal, ebbe lehet majd mártogatni a töltött kalácsot.

Gesztenyés-diós kalács

kaloria - CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.