Sonkás rétes

Sonkás rétes

A tésztához megolvasztunk, majd kihűtünk 3 dkg vajat. A lisztet csipetnyi sóval tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Belecsorgatunk 2 dkg olvasztott vajat meg 1 dl langyos vizet, és hozzáadjuk a tojássárgájákat. Összedolgozzuk, majd amikor a tészta
elválik a tál aljától, lisztezett deszkára borítjuk. Addig gyúrjuk és csapkodjuk a deszkához, amíg hólyagosodni kezd. Cipóvá formáljuk, megkenjük vajjal, forró vízzel kiöblített tálat borítunk rá, és egy órát pihentetjük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. A hagymát és a paprikát
apróra felkockázzuk. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a hagyma- és paprikakockákkal, és sóval, borssal fűszerezzük.
A maradék vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A bazsalikomból keveset félreteszünk, a többit a zöldfűszerekkel felaprítjuk. A tésztát liszttel meghintett
konyharuhán 40 x 60 cm-es lappá nyújtjuk, és vékonyan megkenjük a vajjal. A húsos masszát úgy simítjuk a tésztára, hogy körben a szélén 2-3 cm üresen maradjon. Befedjük a sonkaszeletekkel, rásimítjuk a túrót, és megszórjuk a zöldfűszerekkel. A rétest a konyharuha segítségével feltekerjük, a két végét visszahajtjuk, és összenyomjuk. A tésztát vajjal kikent tepsire helyezzük, és megkenjük a maradék vajjal. Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon 40 percig sütjük. A kikapcsolt sütőben 10 percig pihentetjük. Paradicsom-
vagy sajtmártás illik hozzá.

kaloria 440 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.