Forrás: Pásztor Tünde

Sonkás rizssaláta kétféle retekkel

Sonkás rizssaláta kétféle retekkel

A rizst egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sóval ízesítjük és megpároljuk.
A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, olajon enyhén megpirítjuk. Rádobjuk a cikkekre vágott hónapos retket, a felkockázott vajretket, sárgarépát, uborkát, valamint a karikákra vágott szárzellert, s az egészet egy-két perc alatt éppen csak összepirítjuk, átforgatjuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Hozzákeverjük az ecetes reszelt tormát, és meglocsoljuk a borecettel. Végül összekeverjük a rizzsel, és tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

kaloria 360 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink