Sonkás rizzsel töltött sertéstekercs tejszínes gombamártással
A felszeletelt húst kiklopfoljuk, sóval, borssal, sertés fuszerkeverékkel meghintjük, majd félreteszszük. A vöröshagymát és a fokhagymát kis kockákra vágjuk, körülbelül 2 dkg vajon üvegesre pároljuk, majd hulni hagyjuk. A maradék vajat a tojássárgákkal habosra keverjük, majd a megpárolt hagymát is beledolgozzuk. A fott rizst elobb összekeverjük az apróra vágott gépsonkával és petrezselyemzölddel, azután a hagymás-vajas masszával. A töltelékkel megtöltjük a hússzeleteket, hústuvel vagy fogpiszkálóval összetuzzük, és tepsiben megsütjük.
Mártás
A gombamártáshoz kevés olajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát. Hozzákeverjük a
levétol leszurt, felszeletelt csiperkegombát, sóval, orölt borssal, kakukkfuvel fuszerezzük. Kevés pirítás
után megszórjuk 1-2 evokanál liszttel, majd a fozotejszínnel elkeverve felfozzük.