Sonkás tészta
A szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük, azután leszűrjük és lecsepegtetjük. A cannellonit is forró vízbe dobjuk, de csak annyi időre, hogy egy kicsit megpuhuljon, így könnyebb lesz vele dolgozni. A felhevített vajon egy kicsit megpirítjuk a lisztet,
felengedjük a forró tejjel, és kevergetve besűrítjük, lágy
besamelt készítünk. Ízesítjük, sóval, pici fehér borssal, reszelt szerecsendióval. Belekeverjük a felvert tojásokat, majd hozzáadjuk a csíkokra szelt sonkát meg a felkarikázott újhagymát. A massza egy részével megtöltjük az előkészített tésztacsöveket, a többit pedig összekeverjük a kifőzött szarvacskával. A szarvacskatészta felét egy kivajazott sütőformába
szedjük, majd a tetejére két sorban ráfektetjük a cannellonit. A maradék szarvacskával befedjük, és a 130-140 fokos sütőben körülbelül 40 percig letakarva sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és további 5-6 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Forró rokfortöntet
Az öntethez a vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, belemorzsoljuk a rokfortot, és pár perc alatt készre forraljuk.