Sonkás-parajos tavaszi rolád
Nyitott szeleteléssel négy nagy szeletet vágunk a húsból. Kiveregetjük, megsózzuk. A megtisztított parajt sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk. Rögtön jeges vízbe átszedjük, majd ha lehűlt, lecsöpögtetjük, gyengéden kinyomjuk belőle a nedvességet. A vajat felforrósítjuk a zúzott fokhagymával, átforgatjuk benne a spenótot, finoman sózzuk, borsozzuk. Szétosztjuk a kiterített szeleteken. Mindegyikre teszünk két-két szelet sonkát. Behajtjuk a szeletek szélét, és feltekerjük, mint a bejglit. Mindegyik tekercset egyesével kiolajozott alufóliába csavarjuk, a végét szaloncukorszerűen megtekerjük. Beletesszük egy kis tepsibe, és 180 fokos sütőben körülbelül egy órán át sütjük. Ha kicsit hűlt, kicsomagoljuk, felszeleteljük.