Sonkás-zöldséges burgonyás pite
A burgonyát meghámozzuk, felét durvára reszeljük, felét kockára vágjuk. Keverőtálba tesszük. Kockákra vágjuk a póréhagymát, a kápia paprikát meg a sonkát, ezeket is a
burgonya mellé dobjuk. Rászórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét és a lereszelt fokhagymát, végül öszszekeverjük az olvasztott vajjal. Habbá verjük a fehérjéket, hozzátesszük a sárgájákat, és addig verjük, míg szép habos nem lesz. Beleszitáljuk a lisztet, elvegyítjük. Ezt a világos piskótatésztát a keverőtálban lévő zöldségekre öntjük, összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk, morzsával beszórjuk. Belesimítjuk a masszát, és 170-180 fokos sütőben bő 25 perc alatt megsütjük.