- A halfiléket hosszában elfelezzük. Mindegyikre teszünk 2-2 zsályalevelet, sonkával körbetekerjük.
- Közepesre forrósítjuk a vajat, és oldalanként 2-3 percig sütjük a becsomagolt halakat. Papírra szedjük, és borsozzuk, sózzuk (ha kell).
- Felaprítjuk a petrezselyem zöldjét. A felét beleszórjuk egy lábasba, hozzátesszük a vajat, felforrósítjuk. Beleöntjük a rizst, kevergetve fehéredésig hevítjük. Kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, nagy csipet sóval ízesítjük. Fedő alatt, néha megkeverve puhára főzzük. Ha kész, hozzákeverjük a maradék petrezselyem zöldjét meg a citrom reszelt héját, nyomunk rá egy kevés citromlevet, visszatesszük rá a fedőt, letakarjuk egy konyharuhával, és tíz percig hagyjuk pihenni a tálalás előtt.