Forrás: Vidék íze

Sonkával sült hal rizzsel

  1. A halfiléket hosszában elfelezzük. Mindegyikre teszünk 2-2 zsályalevelet, sonkával körbetekerjük.
  2. Közepesre forrósítjuk a vajat, és oldalanként 2-3 percig sütjük a becsomagolt halakat. Papírra szedjük, és borsozzuk, sózzuk (ha kell).
  3. Felaprítjuk a petrezselyem zöldjét. A felét beleszórjuk egy lábasba, hozzátesszük a vajat, felforrósítjuk. Beleöntjük a rizst, kevergetve fehéredésig hevítjük. Kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, nagy csipet sóval ízesítjük. Fedő alatt, néha megkeverve puhára főzzük. Ha kész, hozzákeverjük a maradék petrezselyem zöldjét meg a citrom reszelt héját, nyomunk rá egy kevés citromlevet, visszatesszük rá a fedőt, letakarjuk egy konyharuhával, és tíz percig hagyjuk pihenni a tálalás előtt.

Párolt marhalapocka pisztáciás almamártással

 

kaloria 460 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink