Forrás: Pásztor Tünde

Párolt marhalapocka pisztáciás almamártással

Párolt marhalapocka pisztáciás almamártással

A marhalapockát besózzuk, megkötözzük, és egy kevés felhevített olajon minden oldalát kicsit átpirítjuk, elősütjük. A húst kivesszük az edényből, az olajba
pedig beledobjuk a cikkekre vágott hagymát meg a fűszereket: a fahéjat, a szegfűszeget, a szegfűborsot, a koriandert meg a babérlevelet. Pár pillanatig ezeket is pirítjuk, de csupán addig, amíg elkezdenek finom illatokat árasztani. Ekkor visszarakjuk a lapockát, felengedjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, majd a folyadék folyamatos pótlásával puhára pároljuk. Közben néhányszor megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen főjön. Amikor kész, kivesszük az edényből, a pecsenyelébe pedig beledobjuk a nagyobb kockákra vágott almát. Egyet rottyantunk csak rajta, hiszen a gyümölcs hamar megpuhul. A lisztet csomómentesre kikeverjük a tejföllel meg egy kevés vízzel, és besűrítjük vele az almamártást.
A metéltet sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Ez lesz a pecsenyénk körete. A húst felszeleteljük, meglocsoljuk a mártással, és tálalás előtt megszórjuk a gorombára vágott pisztáciával.

kaloria 650 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.