Sörös-tárkonyos báránycsülök kolbászos nudlival

Négyszázalékos sóoldatot készítünk. Felforralunk 2,2 liter vizet egy-két meghámozott, egészben hagyott vöröshagymával, pár babérlevéllel, egy kis tárkonnyal. Leszűrjük, kimérünk belőle pontosan két litert. Feloldunk benne 8 dkg sót. Hagyjuk teljesen kihűlni. A báránycsülköket egy kicsi, de mély edénybe rakjuk, és ráöntünk annyi hideg sóoldatot, hogy bőven ellepje (ha marad az oldatból, arra már nem lesz szükség). Hideg helyre rakjuk egy fél napra vagy egy éjszakára.

Ha letelt az idő, kivesszük, lecsöpögtetjük. Bedörzsöljük a maradék tárkonnyal és tört borssal. Kizsírozunk egy közepes nagyságú tepsit. Belefektetjük a csülköket. Közé dugdossuk a meghámozott, nagyobb cikkekre szelt lila hagymát, a félbevágott fokhagymákat. Ráöntünk 2-3 dl sört, lefedjük, és 160 fokon sütjük 2-3 órán át. Néha a fedő alá nézünk, és ha szükséges, kis sört öntünk még alá. Ha már puha a hús, levesszük róla a takarást, és felemelt hőmérsékletű sütőben rápirítunk.

Héjastul megfőzzük a krumplit. Még forrón meghámozzuk, áttörjük, és a gyúródeszkán kiterítjük, hogy ki tudjon gőzölődni.

Ha már teljesen kihűlt, adunk hozzá sót, borsot és annyi lisztet, hogy kellemesen gyúrható tésztánk legyen. Enyhén lisztezett deszkán kis gombócokat csipkedünk belőle, és mindegyiket hosszúkás, nem túl vastag nudlivá sodorjuk.

Egy nagy serpenyőben kevés zsírt forrósítunk, és közepes-erős tűzön több adagban körbepirítjuk a kis tésztákat, közben gyakran rázogatjuk az edényt, így minden oldaluk meg fog pirulni. Kivesszük, melegen tartjuk. A helyére rakjuk a felaprított kolbászt. Elkezdjük sütni. Ha elkezdi kiengedni a zsírját, akkor hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a felaprított petrezselyem zöldjét, és együtt készre sütjük. Tálalótálra rakjuk a ropogós nudlikat, ráöntjük a kolbászos ragut.

Serpenyős báránycsülök zöld fűszeres burgonyagombóccal

kaloria - CAL
ido 860 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

3 személyre

Ajánlataink