Serpenyős báránycsülök zöld fűszeres burgonyagombóccal

Bedörzsöljük a húsdarabokat sóval és az összemorzsolt bazsalikomlevelekkel. Egy tepsibe rajuk a szükség szerint megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát, paradicsomot, paprikát. Egy sorban ráfektetjük a befűszerezett húst. Mellédobjuk a félbevágott fokhagymafejet is. Ráöntjük a megolvasztott libazsírt, valamint a vizet, és 160 fokos sütőbe toljuk. Bő órán át pároljuk.

Ha megpuhult, levesszük róla a takarást. Felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és körülbelül tíz perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Még forrón áttörjük a burgonyát. Ha lehűlt, hozzákeverjük a tojást, a libazsírt, nagy csipet sót, majd annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz. Kis diónyi gombócokat gyúrunk belőle (főzés közben nőni fognak). Sós vizet forralunk, és a gyöngyöző vízben kifőzzük a gombócokat.

Egy serpenyőben a felforrósított vajon megfuttatjuk a felaprított petrezselyem zöldjét és zsázsát, rászedjük a gombócokat, átforgatjuk.

Egy másik serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, és nagyon rövid ideig sütjük benne a koktélparadicsomokat, épp hogy csak kicsit megrogyjon a héjuk, de még nyersek maradjanak.

Báránysült szezámos-csilis zöld spárgával

kaloria 889 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.