Sörös káposztával töltött csirkecomb
Csíkokra vágjuk a bacont, majd megpirítjuk egy serpenyőben. A hagymát fél főre szeleteljük, a baconra dobjuk, és üvegesre pirítjuk. Végül rá- dobjuk a kicsit átvágott savanyú káposztát is. Beletesszük a babérlevelet, meghintjük őrölt borókával. Szakaszosan felöntjük a sörrel, megpároljuk rajta a káposztát. Ha kész, a combok bőrét fellazítjuk, és betöltjük alá az ízes, sörös káposztát. Kívülről sóval és borssal megszórjuk a
húsdarabokat. Tepsibe rakjuk, öntünk alá kevés zsiradékot meg körülbelül 2 deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben 1 órán át pároljuk. Levesszük róla a takarást, és magasabb hőmérsékleten megpirítjuk a töltött combokat. Tulajdonképpen a tölteléke a körete, de ha nagyobb étkű a család, akkor adjunk mellé sült
burgonyát.