ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 2 óra – Kétcsontos darabokra vágjuk a megmosott, leszárított húst. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük a darabokat. Tepsibe rakjuk. Leöntjük a felolvasztott zsiradékkal. Öntünk hozzá egy deci vizet és egy deci sört. Lefedjük alufóliával, és 160-170 fokos sütőben legalább másfél órán át sütjük. Amíg sül, meghámozzuk a burgonyát, kis kockákra vágjuk. Hideg vízbe dobjuk, addig főzzük, míg fel nem forr, akkor rögtön leszűrjük. Egy óra sülés után kivesszük a tepsit, óvatosan levesszük róla a fóliát, kiemeljük a húsdarabokat. A leforrázott krumplit és a csőről levágott kukoricaszemeket a tepsibe szórjuk. Visszafektetjük az oldalast a tetejére, ismét lezárjuk az alufóliával, és visszarakjuk még legalább félórára. Végül leszedjük a takarást, és a sütő hőmérsékletét felemelve rápirítunk a pecsenyére.
Hozzávalók
4 személyre