Forrás: Pásztor Tünde

Sörös oldalaskoszorú brokkolis burgonyával

Sörös oldalaskoszorú brokkolis burgonyával

Befűszerezzük a sertéshúst sóval, majd az egyik fej fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, bedörzsöljük vele az
oldalast. Az egyik fej vöröshagymát apróra vágjuk, azt
is rászórjuk a húsdarabra. Beletesszük egy lapos tálba,
rálocsoljuk a sör felét, lefóliázzuk, és a hűtőszekrényben
hagyjuk pácolódni egy éjszakán át. Másnap kizsírozunk
egy tepsit, beleállítjuk a koszorúformára körbetekert húsdarabot.
Hústűvel megtűzzük. A középső üreget kitöltjük alaposan megsikált héjas burgonyával. A maradék sört aláöntjük, kiegészítjük 2 dl vízzel. Meglocsoljuk 10 dkg olvasztott zsírral, mellédobjuk a megtisztított maradék hagymát. Alufóliával szorosan lezárjuk, és 160 fokos sütőben 2-3 órán át sütjük. Ha kész, a fóliát levesszük, a burgonyát kiemeljük, a húsra pedig magasabb homérsékleten rápirítunk. A brokkolit sós, forró vízzel leforrázzuk. Forró zsiradékon átforgatjuk egy kis pecsenyezsíron. Végül összekeverjük a felkockázott sült burgonyával, és
visszatöltjük az oldalaskoszorú közepébe.

kaloria 600 CAL
ido 260 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink