Sörtésztában sült szilva
Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető tészta ez, mely vetekszik a leveles tésztával vagy a rétessel – állítja vendéglátónk. A lisztben elkeverte a tojássárgáját, egy csipet sót, nagy lyukú reszelőn belereszelte a folyamatosan lisztbe forgatott margarint, kimérte a sört, s az egészet néhány perc alatt összedolgozta. Aztán a tésztát ketté osztotta, kör alakúra nyújtotta, majd mindkettőt 8 cikkre vágta. Egy-egy tésztának a szélesebb végére ültetett egy-egy fél szilvát, ebbe egy-egy mokkáskanálnyit tett a fahéjjal elkevert cukorból. A körcikk szélesebb felének egyik, majd másik sarkát ráhajtotta a szilvára, majd feltekerte a körcikk hegyesebb vége felé, ahogy a különféle kifliformákat szokás. Végeredményben egy kicsi batyut kapott. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakta ezeket, s tojásfehérjével
megkente. Előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütötte. E tésztát akár párolt káposztával, halkrémmel, húskrémmel, mindenféle gyümölccsel lehet tölteni.
Tessék kipróbálni, a kedvencük lesz!