Sós brownie-keksz

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálba öntjük két egész tojást, a tojássárgáját, hozzáadjuk a kristálycukrot, az étolajat és a vaníliaőrleményt. Kézi robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Egy kis nyeles lábasban összeolvasztjuk a feldarabolt étcsokoládét a vajjal. Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a kakaóport, valamint az instant kávét. Addig keverjük, míg szép, sima masszát nem kapunk. Ekkor mehet hozzá a lisztes keverék is, fakanállal vagy szilikon spatulával egyneművé dolgozzuk.

Két tepsibe sütőpapírt terítünk. Két evőkanál segítségével másfél evőkanálnyi kupacokat teszünk rá a csokis masszából úgy, hogy közöttük négycentis hely maradjon. Megszórjuk a kis halmokat sópehellyel. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 8-10 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha kifényesedik és megreped a teteje, ezt sem szabad túlsütni). Kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk ott hűlni, majd átemeljük sütőrácsra, és ott hagyjuk kihűlni.

Málnás-habcsókos keksz

kaloria - CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink